1. Wat was het oprichtingsjaar van de Gondelvaart?

1963, zie verder op deze website de historie van de Gondelvaart.

2. Wat kost het organiseren van een Gondelvaart?

De Gondelvaart heeft voor 2016 een begroting van 90.000 euro. Met name de sleepboten, huur dekschuiten en vele veiligheidsmaatregelen zoals verkeersregelaars, Rode Kruis, verplichte EHBO, afzethekken, verplichte bewaking bij en in de feesttent, zijn grote kostenposten.

3. Hoeveel gram papierwerk aan veiligheidsplannen, bijlages en draaiboeken heeft de Gondelvaart vorig jaar bij de gemeente Alkmaar ingeleverd?

Daar alles in tweevoud moet is hiervoor vorig jaar 600 gram papierwerk ingeleverd. In 2016 zal het ongeveer 700 gram papierwerk worden. Alles moet op papier staan, van hoeveel afzetposten en hoeveel hekken we hebben, wanneer de WC’s worden schoongemaakt, de bouwboeken van de tent. De windsnelheden bij de tent moeten bijgehouden worden, evenals de tentcertificaten tot uitgewerkte veiligheidsplannen. Er moeten plannen liggen wat we doen als het gaat regenen, waaien of zich andere calamiteiten voordoen. Van iedere afzetpost en bijzonderheden op de dijk zijn op schaal gemaakte plattegronden beschikbaar. Er zijn draaiboeken geschreven wanneer we wat en hoe uitvoeren.

4. Hoeveel bezoekers komen er naar schatting van de politie onze Gondelvaart bekijken? Dit is inclusief betalende en niet-betalende bezoekers

Er staan afhankelijk van het weer tussen de 20.000 en 25.000 bezoekers. Dit zijn echter geen betalende bezoekers dit aantal ligt rond de 6000 a 7000.