Zoals elk jaar opent AURORA de Gondelvaart weer. Ook dit jaar weer een keur aan vrolijke en swingende muziek die aan dit jaarlijks evenement een extra feestelijk tintje geeft. De Ouverture van de Gondelvaart 2015 staat zoals gewoonlijk weer onder de bezielende muzikale leiding van dirigent Simon Boerke.


Interview met Bart Slooten, leider van de muziekboot Aurora ( 5 juni 2012 )

Wie zijn jullie?

Onze vaste kern bestaat uit diverse leden van muziekvereniging Aurora.

Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen, en hoelang zijn jullie al bij elkaar?

Wij spelen al vele jaren bij Aurora en dat heeft ons tot elkaar gebracht. Als orkest spelen wij ieder jaar in een muziektent op een dekschuit en varen wij mee met de Gondelvaart.

Wat zijn jullie van elkaar?

Wij zijn allen muziekliefhebbers en lid van de muziekvereniging Aurora.

Wat is jullie mooiste boot tot nu toe?

Dat moet toch wel het jaar zijn geweest dat we als thema “Musicals” hadden. We hadden toen prachtige kostuums aan en er hing een mooie kroonluchter in onze boot.

Wat is jullie beste en mooiste herinnering aan de Gondelvaart?

We zijn er vooral trots op dat onze muziekvereniging ieder jaar weer meedoet met de Gondelvaart.

Hoe komen jullie ieder jaar weer op een idee?

Dat is lastig, we proberen wel steeds een andere indeling te maken. Er moeten 30 personen op de boot, de vorm van de muziektent staat vast. We kunnen wel wat naast de muziektent doen, maar dat blijft moeilijk. Het is vooral belangrijk goed hoorbaar te zijn en we moeten een orkest blijven.

Hoelang doen jullie erover om een boot te bouwen?

Ongeveer een week van te voren beginnen we. De muziektent is er al en die wordt de zaterdag van Gondelvaart opgebouwd. Die dag regelen we ook de rest, alle instrumenten die aan boord moeten komen, de stoelen en de lessenaars…

Hoe komen jullie aan de materialen?

Zoals ik al zei, de muziektent hebben we al, die verandert niet. De rest van de materialen halen we bij de boten-bouwcommissie van de Gondelvaartvereniging.

Hoeveel avonden besteden jullie aan het bouwen van de boot?

Het hangt er vanaf wat voor thema we hebben. Ongeveer drie avonden per week als we zelf nog decordelen willen beschilderen. We beginnen dan ongeveer zo’n vier weken van te voren, net zoals de andere botenbouwers vaak doen.

Bedankt voor het interview Bart.