Gondelvaart Koedijk

Een nieuw jaar met nieuwe kansen en natuurlijk denken wij dan direct aan mooi weer op 18 augustus aanstaande. Op deze datum zal de 55e afvaart van de Gondelvaart zijn en dan mag het zeker weer een keer mooi weer zijn! Na de laatste oliebollen en het nodige feestgedruis, is de start voor de komende editie in volle vaart. Daarin willen wij je meenemen, want de Gondelvaart Koedijk is toch wel een prachtig stuk dat kan worden georganiseerd. De verbroedering van het dorp waarin naast de nodige inspanning ook zeker ruimte is voor ontspanning.

Botenbouwcommissie

Ja, de voorbereidingen zijn primair om het geheel goed te laten verlopen. De botenbouwcommissie heeft wellicht de rode draad in haar taakstelling. Zij is verantwoordelijk voor de gondels die jaarlijks het schouwspel op het water vertonen. De commissie, met al haar kennis en kunde, staat de bouwers bij, maar hoe komt dat zo?

Wij nemen je mee naar een van de vele samenkomsten. Er klinken stemmen op ’t Landje van de Gondelvaartvereniging Koedijk. De botenbouwcommissie heeft haar overleg en de keet raakt aardig vol. Koffie aroma is duidelijk aanwezig en na het vullen van de koppen wordt er gestart. Het overleg heeft meerdere onderwerpen waar een discussie op zijn tijd aanwezig is.

Naarmate het evenement nadert, komen er meer vragen binnen. Voor de botenbouwers zijn zij de vraagbaak en staan hen bij. De vergadering verloopt ten einde en wordt afgesloten. Dan is het tijd voor de nodige ontspanning en praat men met elkander nog even na. Met de technische kennis en kunde zijn de leden van de commissie onze steun en toeverlaat omtrent het bouwen van de gondels. De bouwgroepen worden gekoppeld en waar er vragen zijn kunnen deze gesteld worden.

Oproep

Om een waarborging te geven op ons mooie evenement hebben wij ondersteuning van je nodig. Zonder vrijwilligers zal er een stop komen en dat zou negatieve gevolgen met zich meebrengen. Dit willen en laten wij niet gebeuren. Wel hebben wij joúw hulp daarbij nodig. Voor de botenbouwcommissie zijn wij op zoek naar teamspelers.

Onze teamspelers gaan samen in overleg over de technische kant van het evenement. Met elkaar wordt er een taakverdeling gemaakt om zo alles in de juiste banen te begeleiden. Je bent een sleutelfiguur en vindt het leuk om aan de achterzijde te ondersteunen. Met veel plezier, hard werken en tomeloze energie bouw je mee aan ons grootste evenement: Gondelvaart Koedijk!

Aanmelden

Dus ben jij onze nieuwe teamspeler? Zin om aan boord te komen? Meld jezelf met vrienden of alleen aan bij Olaf P. Bonny, voorzitter Gondelvaartvereniging Koedijk. Ken je de juiste persoon? Wijs hem/haar op onze oproep en laat ons versterken. Stuur een mail naar voorzitter@gondelvaartkoedijk.nl of bel vandaag nog naar 06 439 898 25 en ga met ons mee. Wij leggen je alles uit. Stap in, doe mee en waarborg samen onze Gondelvaart Koedijk!

Aankomst dekschuiten te Koedijk, foto Henk Wilbrink