De B®ouwgroep van onder meer “American Diner” en “Venetië” doen alweer voor de 28e keer mee! Ze zorgen altijd weer voor een verrassing. We kijken uit naar hun laatste creatie. 

Interview met Martijn Slikker, leider van de bouwgroep ( 8 juni 2012 )

Wie zijn jullie?

  • Martijn Slikker, Robin Davidson, Kitty Slikker, Petra Barten, Gerard Borst, Jacqueline Lammerschaag, Dave Borst & Luc Borst, Sanne Rijbroek-Koster, Vincent Kok, Bonnie Boerebach, Eva Bijpost, Dieuwke v.d. Linde-Bijpost, Richard Davidson, Angela Lammerschaag, Marcel Popma, Hans uit Weert!

Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?

Wij zijn vrienden van elkaar.

Hoelang bouwen jullie al mee met de Gondelvaart?

Dit wordt de 25ste keer.

Wat is jullie mooiste boot tot nu toe?

Die bouwen we ieder jaar… (ha ha ha). Als we iets moeten noemen is het toch wel “De Kameleon”, “Venetië” en “Biertje” (was ook erg mooi).

Wat is jullie beste en mooiste herinnering aan de Gondelvaart?

De leukste herinnering is wel die dat Richard Davidson een boomstam uit het kanaal haalde. Hij zag vier meiden op de dijk zitten en schepte zijn kraan vol met water en goot het over die meiden. Schreeuwen dat ze deden… Maar het mooist is toch wel het opbouwen en afbreken van de feesttent.

Hoe komen jullie ieder jaar weer op een idee?

We hebben een lijst, komen dan bij elkaar en nemen een biertje en komen tot een idee. Onze droom is om nog eens de Niagara watervallen te bouwen. (Rick Dekker).

Hoelang doen jullie erover om een boot te bouwen?

Wij beginnen altijd de eerste vrijdag na de Schoorlse meidenmarkt.

Hoe komen jullie aan de materialen?

Dat is lastig dit jaar. In tegenstelling tot andere groepen hebben wij geen sponsors. Wij moeten het zelf bekostigen en we halen materialen bij de botenbouw-commissie van de Gondelvaartvereniging.

Hoeveel avonden besteden jullie aan het bouwen van de boot?

Wij bouwen drie keer per week. We beginnen met koffie tot 20.30, bouwen dan een uurtje en drinken een biertje toe om 21.30 (ha ha ha).

Bedankt voor het interview Martijn.