Dit jaar doen ze voor het eerst mee met de Gondelvaart “De Giganten”

De boot die ze gaan bouwen gaat over het volgende:

De  Gigantische Gondel 

Wij zijn de Giganten van sv Koedijk en wij voetballen en handballen in een speciale G-competitie voor mensen met een verstandelijke beperking.

We hebben enorm veel plezier en zijn vereerd dat we u onze Gigantische Gondel mogen presenteren.

 

Wat ziet u op de Gondel: de Gondel is ingedeeld in 5 vlakken die weergeven wat wij allemaal doen in- maar ook buiten het sporten.


Vlak 1
Laat zien dat we voor de zoveelste maal weer hebben meegedaan aan de Special Olympics (SO) die dit jaar in Nijmegen gehouden werden. Iedereen is tijdens deze SO een winnaar en het is een happening.

Ook hebben we een aantal keer (als team of als individu) meegedaan aan de World Games waar we zelfs in 2011 zilver hebben gewonnen en uitgeroepen zijn tot sportploeg van het jaar in de gemeente Alkmaar.


Vlak 2
visualiseert de Gennissen Speldag die we alweer 3 jaar organiseren en welke vernoemd is naar Thijs en Rita Gennissen die de grondleggers zijn van de G-sport binnen onze mooie vereniging. Helaas is Thijs in 2015 overleden.

Deze speldag organiseren wij, door middel van sponsoring, voor mensen met een dusdanige verstandelijke beperking die niet, zoals wij, in teamverband kunnen sporten. Onze eigen Giganten treden op deze dag op als (bege)leiders. Het is een succes en in 2016 hadden we 150 deelnemers in de Rietschoot.

In 2017 zal deze dag op 8 april weer georganiseerd worden en we zijn ervan overtuigd dat het weer een succes gaat worden


Vlak 3
 geeft u zicht op de handballers van ons die in plaats van wekelijks te handballen dit maandelijks in toernooiverband doen.
Dit omdat de afstanden te groot zijn tussen het beperkt aantal G-handbalteams in heel Nederland. Zij moeten bijvoorbeeld naar Baarn, Rotterdam, Amsterdam en Venlo.


Vlak 4
symboliseert de voetballers. We hebben 3 teams met zeer enthousiaste voetballers die in diverse klassen uitkomen. Ook hier speelt vervoer en begeleiding een cruciale rol.


Vlak 5
Toont de bus waarmee bijna al het vervoer gebeurt en waarmee we veel kilometers rijden. We kunnen dit alleen maar doen door middel van sponsoring en subsidies. Hiervoor zijn we uiteraard ontzettend dankbaar. De bus hebben we gekregen van het Fonds Verstandelijk Gehandicapten en we zouden het zeer op prijsstellen als u hen steunt. Ze doen geweldig werk en wij lopen ieder jaar in Koedijk collecte voor hen.

Ten slotte wensen wij u een geweldige avond en een spektakel.

Wij hebben er zin in. U OOK?

SV Koedijk heeft al jaren een zogenaamde G-tak (Giganten). Deze tak heeft 3 voetbal- en 1 handbalteam(s) voor mensen met een verstandelijke beperking.

Deze teams sporten al meer dan 10 jaar met veel plezier en volledig geïntegreerd binnen de club.

Omdat er veel mensen met een verstandelijke beperking zijn die dusdanig gehandicapt zijn dat sporten in teamverband niet mogelijk is, is SV Koedijk in 2013 begonnen met de organisatie van een sport- en speldag voor deze doelgroep. Op deze dagen treden de Giganten (spelers) op als begeleider voor de deelnemers.