1 Aurora De Ouverture
Zoals gewoonlijk opent muziekvereniging AURORA met de boot Ouverture weer de jaarlijkse Gondelvaart. Ditmaal anders dan anders: het Brugorkest Aurora ons onvolprezen leerlingenorkest, is ook van de partij met een aantal leden zodat het grote orkest en het leerlingenorkest ditmaal in combinatie een aantal nummers voor de toeschouwers ten gehore zullen brengen.
Zoals altijd staat het orkest onder de bezielende leiding van onze dirigent Simon Boerke.

2 Vrij Gezellig  “Nederland export”

Vandaag presenteert Vrij-Gezellig u een blik op de beste Nederlandse export producten.Over de gehele wereld staat Holland bekend en beroemd om de smaak, kleur, bescherming en geluid. De heerlijke smaken van een lekkerste kazen, Goudse of Edammer. De prachtigste kleuren in de lente van de meest geurige tulpen. Door bescherming van het water door dijken en sluizen. En het sensationele opzwepende geluid van ‘s werelds beste dj Tiësto. Geniet vanavond van een kleine selectie van de nationale trots van Holland.

 
Geen tijd voor siësta maar fiësta.

3.Bewonersver. Rieschoot  “MINECRAFT”

Een game, ontwikkeld in 2009. Op 23 maart 2016 waren er al 23 miljoen kopieën van het originele spel verkocht, waardoor het de bestverkochte game aller tijden is. In een zogenaamde MINECRAFT-wereld kan de speler zijn eigen 3D fantasiewereld bouwen met allemaal verschillende vierkante blokjes.
Met de blokjes kun je met zelf gekozen personages huizen bouwen, akkers aanleggen en dieren houden (koeien, varkens, etc.).  Maar ook zoals hier op deze boot KOEDIJK in MINECRAFT nabouwen.

4.  Ruud Slikker CS  ” De Stoomwals”

Walsen gaat terug tot in een ver verleden: Babylon, China, Peru, het oude Griekenland. Het idee om een wegdek te verbeteren, te egaliseren met behulp van een zware of verzwaarde rol, is eigenlijk al heel oud. Heel vroeger nam men daarvoor een grote cilindervormige steen die werd voortgetrokken door ossen. De Romeinen gebruikten als trekkracht ook wel slaven. In Engeland begon een systematische verbetering in de constructie van wegen in 1823. Mac Adam ontwierp toen voorschriften met betrekking tot de bouw van een type steenslagweg, die zijn naam zou gaan dragen (macadam). Wat ons land betreft: in de 15e eeuw was er nog maar één verharde weg, die tussen Utrecht en De Bilt. In de 19e eeuw werd het vervoer sneller: de stoomtrein en stoomtram verschenen en met koetsen en paarden reed men over de macadamwegen. Op deze wegen bracht men gebroken puin aan, waarna fijner grind werd ingewalst. Een wals, getrokken door paarden, kon dat werk nog aan. Vanaf 1900 werd het verharden van wegen met bitumen (asfalt) een klus die met paarden niet meer was uit te voeren. De wegen moesten met zware rollen gewalst worden. Een rol van vijf ton was wel het minste; het gewicht kon oplopen tot ruim twintig ton. Dat was het moment waarop de stoomwals zijn intrede deed.

 

5. Scheepsschapen  ” Alice in wonderland” ( jeugdboot )

Geïnspireerd door het toneelstuk van de jeugd Roos in maart, nemen we u op deze boot mee door het magische Wonderland. Volg Alice op haar reis door dit knotsgekke land, ga mee op het theefeestje van de Gekke Hoedenmaker, maar pas op voor de Hartenkoningin.

KOP ERAF!

6. B®ouwgroep ” Kaeskoppenstad”

Wij nemen u mee naar de Middeleeuwen, de tijd rond 1600 vlak na het Alkmaarse Ontzet van 1573. De kleine stad is na de strijd tegen het machtige Spaanse leger het nationale baken van hoop en opstand voor heel Nederland geworden.
Laat je meevoeren langs de toren, de historische gevels en uiteraard de accijnstoren waar de havengelden werden geïnd. Wij geven u een beeld van het zware stadsleven in deze tijd.

7.De Giganten “De  Gigantische Gondel” 

Wij zijn de Giganten van sv Koedijk en wij voetballen en handballen in een speciale G-competitie voor mensen met een verstandelijke beperking.We hebben enorm veel plezier en zijn vereerd dat we u onze Gigantische Gondel mogen presenteren. Wat ziet u op de Gondel: de Gondel is ingedeeld in 5 vlakken die weergeven wat wij allemaal doen in- maar ook buiten het sporten.

Vlak 1 Laat zien dat we voor de zoveelste maal weer hebben meegedaan aan de Special Olympics (SO) die dit jaar in Nijmegen gehouden werden. Iedereen is tijdens deze SO een winnaar en het is een happening.Ook hebben we een aantal keer (als team of als individu) meegedaan aan de World Games waar we zelfs in 2011 zilver hebben gewonnen en uitgeroepen zijn tot sportploeg van het jaar in de gemeente Alkmaar.


Vlak 2
visualiseert de Gennissen Speldag die we alweer 3 jaar organiseren en welke vernoemd is naar Thijs en Rita Gennissen die de grondleggers zijn van de G-sport binnen onze mooie vereniging. Helaas is Thijs in 2015 overleden.Deze speldag organiseren wij, door middel van sponsoring, voor mensen met een dusdanige verstandelijke beperking die niet, zoals wij, in teamverband kunnen sporten. Onze eigen Giganten treden op deze dag op als (bege)leiders. Het is een succes en in 2016 hadden we 150 deelnemers in de Rietschoot.

In 2017 zal deze dag op 8 april weer georganiseerd worden en we zijn ervan overtuigd dat het weer een succes gaat worden


Vlak 3
 geeft u zicht op de handballers van ons die in plaats van wekelijks te handballen dit maandelijks in toernooiverband doen.
Dit omdat de afstanden te groot zijn tussen het beperkt aantal G-handbalteams in heel Nederland. Zij moeten bijvoorbeeld naar Baarn, Rotterdam, Amsterdam en Venlo.


Vlak 4
symboliseert de voetballers. We hebben 3 teams met zeer enthousiaste voetballers die in diverse klassen uitkomen. Ook hier speelt vervoer en begeleiding een cruciale rol.


Vlak 5
Toont de bus waarmee bijna al het vervoer gebeurt en waarmee we veel kilometers rijden. We kunnen dit alleen maar doen door middel van sponsoring en subsidies. Hiervoor zijn we uiteraard ontzettend dankbaar. De bus hebben we gekregen van het Fonds Verstandelijk Gehandicapten en we zouden het zeer op prijsstellen als u hen steunt. Ze doen geweldig werk en wij lopen ieder jaar in Koedijk collecte voor hen.

Ten slotte wensen wij u een geweldige avond en een spektakel. Wij hebben er zin in. U OOK?

 

8.  Hans Bloothoofd CS ” Koekoeksklok”

Iedereen herkent het wel, als je klein bent lijken soms de weken wel een jaar te duren. Maar naarmate je ouder wordt gaat alles steeds sneller en lijkt het wel of er dagen te kort zijn in een week. Op onze boot proberen wij deze levensloop uit te beelden. Met de koekoeksklok als middelpunt. De moraal van ons verhaal: probeer in die korte tijd dat je er bent zoveel mogelijk te genieten.

Dus geniet ook van onze boot!

9.Loeiende koeien  ” Sesamstraat”

De bekendste straat van Nederland bestaat 40 jaar en komt voor één avond naar Koedijk! Uiteraard hebben we het dan over Sesamstraat, welk kind is er niet mee opgegroeid. Ieniemienie, Tommie, Purk, Pino en natuurlijk meneer Aart beleven samen met hun vriendjes allerlei avonturen en nemen u mee naar de gezelligste straat van Nederland.

 

10. Goed zat “Frozen”

Gondelvaat 2016

Bouwgroep Goedzat neemt u dit keer mee naar Arendelle om u een kijkje te geven in Disney’s Frozen.  Koningin Elsa heeft haar geheim jarenlang voor de buitenwereld verborgen kunnen houden. Na de ontdekking van haar ijskrachten is zij vertrokken naar haar magische ijspaleis. Om Anna te kunnen genezen zijn Christoff en Sven op zoek gegaan naar Elsa. Onderweg komen ze nog een oude bekende tegen, weten jullie al wie? Zou een daad van ware liefde dit verhaal tot een goed einde kunnen brengen?

11 Eindboot Bedankt en tot ziens
Iedereen heel hartelijk bedankt voor het bezoek aan de 52 ste Gondelvaart en hopelijk tot zaterdag 20 augustus 2016.