1 Aurora De Ouverture
Zoals gewoonlijk opent muziekvereniging AURORA met de boot Ouverture weer de jaarlijkse Gondelvaart. Ditmaal anders dan anders: het Brugorkest Aurora ons onvolprezen leerlingenorkest, is ook van de partij met een aantal leden zodat het grote orkest en het leerlingenorkest ditmaal in combinatie een aantal nummers voor de toeschouwers ten gehore zullen brengen.
Zoals altijd staat het orkest onder de bezielende leiding van onze dirigent Simon Boerke.

2 Vrij Gezellig MARIACHI
Dit jaar nemen wij u mee naar Mexico. De naam Mariachi staat voor een Mexicaans (straat)orkest maar ook voor de muzieksoort die zij ten gehore brengen. Ze spelen veel op pleinen in Mexico-stad waarna ze zich laten inhuren voor feesten en partijen. Dan zijn ze bij de Gondelvaart op het goede adres.
Geen tijd voor siësta maar fiësta.

3 SV Koedijk WK voor vrouwen (jeugdboot)
Wij (de meiden van SV Koedijk) maken voor het eerst een boot voor de Gondelvaart. Ons thema is het WK voor vrouwen, dit doen wij om het meidenvoetbal bekend te maken, zodat er meer meisjes gaan voetballen en natuurlijk omdat wij voetballen hartstikke leuk vinden. We hebben een planning gemaakt en de taken goed verdeeld, zodat iedereen weet wat haar taak is. Groetjes van de meiden van SV Koedijk!

4 Ruud Slikker CS De glazen koets
De Glazen Koets is het oudste rijtuig van het koninklijk stal departement. De koets is ooit hersteld door Koning Willem 1 in het jaar 1821 bij rijtuig bouwer Pierre Simons uit Brussel die 5 jaar heeft gedaan over de opdracht. De Glazen Koets heeft jaren lang dienst gedaan bij de opening van de Staten Generaal, een rol die daarna was weggelegd voor de Gouden Koets. Ook is de Glazen Koets ingezet bij diverse belangrijke koninklijke huwelijken. Na een uitvoerige restauratie die 7 jaar geduurd heeft is de bijna 200 jarige Glazen Koets dit voorjaar te zien geweest in het Louwman museum in Den Haag. Vanuit het hof is gemeld dat de Glazen Koets vaker te zien zal zijn bij officiële gelegenheden. En één van die gelegenheden is de Gondelvaart 2015 in Koedijk.
Wij wensen u veel kijkplezier.

5 Bewonersver. Rietschoot Despicable Me
Gru, Despicable Me, is een man die de grootste SUPERSCHURK ter wereld wil worden in de hoop zo eindelijk het respect van zijn moeder te winnen. Zoals elk geniaal meesterbrein heeft hij een leger van handlangers. Kleine, gele wezens, MINIONS genaamd, die dol zijn op bananen. Zijn belangrijkste vijand is Vector. Gru adopteert drie weesmeisjes, die hij wil gebruiken in zijn plannen. Gru’s rechterhand, wetenschapper Nefario, denkt dat Gru door de meisjes zijn slechte karakter verliest. Gru steelt de maan op een dag als de drie meisjes een balletuitvoering hebben. Omdat Vector ook de maan wil hebben, ontvoerd hij de meisjes. Gru redt de meisjes en na al deze avonturen krijgt Gru van zijn moeder eindelijk de erkenning waar hij zo op hoopte.

6 Sponsorboot Zo bedanken wij onze sponsors

7 Buurman en Buurvrouw Klaas Vaak
Wie is er niet groot geworden met de verhalen van Klaas Vaak? Klaas Vaak ook wel het Zandmannetje genoemd, is een kabouter die s ’nachts langs komt bij de kinderen om enkele korrels slaapzand in de ogen te strooien. De zandkorrels zorgen voor de mooiste, spannendste dromen! Klaas Vaak woont in een zandkasteel en hij heeft zandkabouters als assistenten. Zij houden zich bezig met produceren van het zand dat Klaas Vaak s ‘nachts gebruikt. Iedere nacht gaat hij op pad met zijn trouwe uil Oehoe Houdoe en wij nemen jullie mee naar het sprookje van Klaas Vaak en droom lekker vannacht!

8 Goed Zat Spongebob
Dit jaar neemt bouwgroep Goed Zat je mee naar de mooie onderwaterwereld van Spongebob en zijn vrienden. Hier laten wij zien hoe het dagelijkse leven eruit ziet in het wel bekende stadje Bikinibroek. Hier kun je o.a. de huizen van Spongebob, Patrick ster en Octo tentakel bewonderen. Verder nemen we je mee naar het oh zo bekende restaurant van Mr. Krab “De krokante krab” waar de beste burgers van de zeebodem gemaakt worden!
Veel plezier en geniet van de avonturen van Spongebob en zijn vrienden!!!!!!!

9 Hans Bloothoofd CS De Hosti-Tosti Band
Religieuze en vrolijke deunen uit deze keuken apparaten, neergezet in hun vertrouwde omgeving: de keuken.

10 B®ouwgroep Mama Mia
Vanavond nemen wij u mee naar een Grieks eiland met de voor zowel jong als oud zo herkenbare muziek van ABBA. Geniet van onze aaneenschakeling van scenes uit de film Mamma Mia en de sfeer van dit mooie eiland.

11 Loeiende Koeien Up
Je kent het vast wel. Iets waar je van droomt. Iets wat je nog heel graag ooit zou willen doen. Ook al lijkt het onmogelijk. Zo’n verhaal vertellen wij u dit jaar met onze boot UP. Wij geven u een blik uit het leven van Carl, de ballonverkoper, die samen met zijn vrouw, hun hele leven een droom hadden. Om te wonen bij de paradijswaterval. Wanneer ze beiden hoogbejaard zijn kijken ze terug naar hun leven en zien dat het nu te laat is. Als de vrouw van Carl vervolgens overlijdt en hij ook nog eens z’n huisje dreigt te verliezen besluit hij om de droom
alsnog uit te laten komen. Hij bindt duizenden ballonnen vast aan zijn huis en vliegt “ÚP’ de lucht in om zo het schijnbaar onmogelijke toch mogelijk te maken. Als hij onderweg dan ook
nog eens vrienden maakt uit een onbekende hoek besluit Carl om weer volop van het leven te gaan genieten. Volg je droom voordat het te laat is.

12 Eindboot Bedankt en tot ziens
Iedereen heel hartelijk bedankt voor het bezoek aan de 52 ste Gondelvaart en hopelijk tot zaterdag 20 augustus 2016.