Een stille kracht, een bescheiden mens. Bereid iedereen te helpen. Gondelvaart vrijwilliger in hart en nieren. Nooit iemand te kort doen, altijd met respect en bescheidenheid. Zachtjes zijn mening geven. Zomer 2016 kreeg Fred een nare ziekte diagnose. Hij bleef rustig en gaf aan ik kan er niets meer aan veranderen. Gondelvaart 2016 meehelpen waar nodig in zijn eigen tempo maar ook nog even een bardienst doen. Stoer

Ondanks zijn ziekte bleef Fred voorjaar en zomer 2017 naar het landje van de Gondelvaart komen. Wetend dat het dit jaar zijn laatste Gondelvaart zou zijn.  Een Radler 0% toe. Fred was nog aanwezig bij de laatste vrijwilligers BBQ. Niet klagen over zijn ziekte en zijn lot, maar stil genieten van de aanwezigheid van de medevrijwilligers. De botenbouwcommissie kon altijd op hem rekenen, de bardienst in de feesttent, daar was hij voor te porren. Maar ook even bij BOT bouw, zijn oude werkgever, iets regelen voor de Gondelvaart. De techniekcommissie werd zonder woorden maar met daden ondersteund. En als fietsvrijwilliger voor de jaarlijkse RABO tocht kon je ook op Fred rekenen. Hoeveel poststukken en folders zou hij voor Gondelvaart hebben bezorgd?

Fred wilde Gondelvaart 2017 op  19 augustus nog meemaken.

De weergoden waren 19 augustus de Gondelvaart niet goed gezind, zij huilden al dikke druppels. Wij zijn verdrietig en zullen Fred ontzettend gaan missen. In gedachten zijn wij bij Yvonne, Patrick, Fred, partners en kleinkinderen.

Namens alle vrijwilligers van Gondelvaartvereniging Koedijk