Bouwgroep “Goed Zat” bouwt nu alweer zo’n 9 jaar mee aan de Gondelvaart. Hun eerste keer mondde direct uit tot de eerste prijs! Zij zijn onder meer bekend van “de Flintstones” en “Super Mario” en “Lego”. 


Interview met diverse leden van de bouwgroep ( 8 juni 2012 )

Wie zijn jullie?

  • Maarten Meijering, Milou van Zanten, Evert Bakker, Melvin van Dijk, Patrick Duijne, Ferry de Wit, Colin Zomer, Mark Stoop, Steven van Dijk, Bart Stoop, Femke Ploeger, Ruud Stoop, Arie Bakker, Pamela Rijnshoeven, Nancy Groothuizen, Mark Insing, Trudy Groot, Astrid Groot, Karin Hemels, Maaike Medema, Martha Bakker, Robbie Wijkhuizen, Sjaan Ploeger, Ilona ter Lien, Manuel Nieuwdorp, Aranka van Dijk

Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?

We zijn vrienden van elkaar. Sommige zijn collega’s of via via bij elkaar gekomen.

Hoelang bouwen jullie al mee met de Gondelvaart?

Dit wordt het vijfde jaar dat we weer mee bouwen.

Wat is jullie mooiste boot tot nu toe?

Daar zijn de meningen in de groep wat over verdeeld maar “De Flintstones” en “Super Mario” zijn toch wel favoriet.

Wat is jullie beste en mooiste herinnering aan de Gondelvaart?

Onze allermooiste herinnering is toch wel het jaar 2008, toen bouwden we voor het eerst mee en wonnen de eerste prijs. Dat was zo super en het gaf zo’n kick om te winnen van die andere botenbouwers die al jaren mee bouwden.

Maar het bouwen op zich is ook fantastisch, het samen zijn. Helemaal op zaterdag van de Gondelvaart met z’n allen op de dijk de boot opbouwen. Dat geeft zo’n saamhorigheidsgevoel.

Hoe komen jullie ieder jaar weer op een idee?

Iedereen bedenkt iets, dan hebben we daarna een vergadering en gaan we stemmen. Meestal rolt daar dan een winnaar uit en dat onderwerp wordt het dan.

Hoelang doen jullie erover om een boot te bouwen?

We beginnen begin mei met het halen van de schotten bij de Gondelvaartvereniging. We bouwen 2x per week, tot aan de laatste week. Die laatste week bouwen we iedere avond tot het af is.

Hoe komen jullie aan de materialen?

Veel van onze bouwers werken in de bouw en daar blijven vaak materialen over. Ook hebben we een bouwer die in de verf zit, ook uit die sector wordt veel gesponsord. Verder leggen we per bouwer €50.- in, puur alleen voor bouwmaterialen.

Bedankt voor het interview bouwgroep Goed Zat.