Bouwgroep Hans Bloothoofd is de afgelopen jaren onder meer bekend geworden door de themaboten “Zeeland” en “Soul Train”.  Het wordt alweer de 31ste keer dat ze van de partij zijn! Uiterst creatief en tot in detail uitgevoerd. 


Interview met Hans Bloothoofd, leider van de bouwgroep ( 5 juni 2012 )

Wie zijn jullie?

  • Hans, Bloothoofd, Edwin de Waal, Marcel de Waal, Kees Keeman, Robert Dekker, Richard Dekker, Edwin van Etten, Cock Barsingerhorn, Karel Hekkema, Ron Möllenkamp, Chico Reus

Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?

We zijn vrienden, familie maar vooral maten van elkaar.

Hoelang bouwen jullie al mee met de Gondelvaart?

We bouwen al 27 jaar mee onze eerste onderwerp was de Pokersalon.

Wat is jullie mooiste boot tot nu toe?

Unaniem “Zeeland” uit 2003.

Wat is jullie beste en mooiste herinnering aan de Gondelvaart?

De beste herinnering is dat we voor het eerst meededen aan de playbackshow op de vrijdagavond in de feesttent. We deden het “Mannenkoor Karrespoor” met ‘Mooi man’.

Hoe komen jullie ieder jaar weer op een idee?

Vier kratten bier.., stom lullen.., de één roept wat, dan een ander… ‘Palingsound’ roept dan iemand en hij weet zelf niet eens wat dat is maar het werd wel een hele mooie boot. Denken en brainstormen en dan komen we meestal wel op een goed onderwerp. We hebben wel eens een onderwerp bedacht bij de prijsuitreiking van de Gondelvaart, het jaar daarna waren we het weer vergeten……(drank!!)

Hoelang doen jullie erover om een boot te bouwen?

We hebben ongeveer 2 maanden nodig.

Hoe komen jullie aan de materialen?

We hebben veel mannen binnen onze groep die in de bouw werken en daar blijft nog wel eens wat liggen van een sloop of zo. Ook hebben we zo onze sponsors die helpen en we verkrijgen materialen via de botenbouw-commissie van de Gondelvaartvereniging.

Hoeveel avonden besteden jullie aan het bouwen van de boot?

We bouwen 2 x per week dus ongeveer 16 avonden, dan is het klaar.

Bedankt voor het interview Hans.