Het is officieel; Gondelvaart Koedijk is toegevoegd aan het Immaterieel Erfgoed!

Dit is zeer goed nieuws en staat voor het doorgeven van tradities! Waar een klein dorp toch groot in kan zijn en hoe mooi wij samen deze bekroning mogen verkrijgen. Wat is het eigenlijk?

Immaterieel Erfgoed zijn vaardigheden welke gemeenschappen en groepen erkennen als een vorm van cultureel erfgoed, bron Immaterieel Erfgoed. Deze omschrijving is afgeleid van het UNESCO verdrag. Het is een belangrijke schakel tussen het heden, verleden en de toekomst. Het dient ook voor het gevoel van verbondenheid met vorige generaties en is tegelijkertijd op de toekomst gericht. Juist onze traditie die wij willen waarborgen en doorgeven aan de volgende generaties. Het is anders dan het materieel erfgoed. Dat zijn vaak gebouwen, objecten en dergelijke. Immaterieel is een levende en dynamische vorm van erfgoed. De past zich aan en verandert met de tijd mee. Met name het verbinden van de gemeenschap is een primair punt.

Door deze erkenning zien wij toe op een nog grotere draagkracht van ons prachtige evenement in ons pittoresk Koedijk. Onze voorgangers, vrijwilligers van toen en nu hebben dit mogen behalen en samen zetten wij dit door naar de toekomst. Verbondenheid waarin vele handen het evenement tot een succes maken en waar wij samen van kunnen genieten. De komende afvaart zal haar 55e editie zijn en zeker niet de laatste!

Met vriendelijke groet,

Gondelvaartvereniging Koedijk