Loading...

Loeiende koeien

Loeiende koeien 2016-10-23T16:18:05+00:00

De bouwers van de “Loeiende Koeien” doen al vele jaren mee aan ons evenement. Vele prijzen hebben ze reeds gewonnen. Ook dit jaar hebben ze weer toegezegd om mee te doen. Wij zijn erg benieuwd naar hun thema en creatie voor 2016! 

Interview met Dave van der Meer, leider van de Loeiende Koeien ( 5 juni 2012 )

Wie zijn jullie?

Dave van der Meer, Hans Kuit, Edwin Kuit, Yvonne Zut, Patrick Zut, Fred Zut jr., Chantal Bijlsma, Maurice Appel, Kevin Visser, Rick Visser, Cris Oostwouder, Frank Smit, Nancy Assendelft, Maarten Boerebach, Sabine van der Meer

Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?

Wij zijn een vriendenclub. Ooit hebben een aantal van ons meegespeeld op een boot van Ruud Slikker (XTC College) en toen hebben we een gegeven moment besloten zelf een bouwgroep te vormen.

Hoelang bouwen jullie al mee met de Gondelvaart?

Dit wordt het 12de jaar.

Wat is jullie mooiste boot tot nu toe?

Daar zijn de meningen enigszins over verdeeld maar favoriet binnen onze groep zijn zeker Sjakie en de Chocoladefabriek uit 2009 en de Thunderbirds uit 2008.

Wat is jullie beste en mooiste herinnering aan de Gondelvaart?

Daar hoeven we lang niet over na te denken, dat zijn ALLE Gondelvaarten.

Hoe komen jullie ieder jaar weer op een idee?

Dat is lastig… Iemand roept eens wat en we hebben een lijst van voorgaande jaren met ideeën. Zo komen we altijd weer op een onderwerp.

Hoelang doen jullie erover om een boot te bouwen?

We beginnen meestal begin mei. Soms iets later en bouwen dan 2 x per week. Maar de laatste drie weken voor het evenement werken we er bijna continue aan om de boot op tijd af te krijgen.

Hoe komen jullie aan de materialen?

We scharrelen wat af en hebben zo onze sponsors die helpen. We krijgen ook materialen van de botenbouw-commissie van de Gondelvaart. Verder kopen we in bij diverse bouwmarkten. Het geld hiervoor hebben we van de verkoop van decoronderdelen van voorgaande jaren. Dus als iemand interesse heeft in “Toy Story”? Neem contact op!  HAHAHA, grapje…

Bedankt voor het interview Dave.