De bouwers van de “Loeiende Koeien” doen al vele jaren mee aan ons evenement. Vele prijzen hebben ze reeds gewonnen. Ook dit jaar hebben ze weer toegezegd om mee te doen. Wij zijn erg benieuwd naar hun thema en creatie voor 2018! 

Interview met de Loeiende Koeien ( juli 2018 )

Wie zijn jullie?

Dave van der Meer, Hans Kuit, Edwin Kuit, Fred Zut, Patrick Zut, Yvonne Zut, Sanne Rijbroek, Rick Visser, Kevin Visser, Maarten Boerebach, Cris Oostwouder en inmiddels hebben velen van ons kinderen die goede ondersteuning bieden en oefenen voor de toekomst.

Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?

Wij zijn een vriendenclub. Ooit hebben een aantal van ons meegespeeld op de boot van Ruud Slikker (XTCollege) en tijdens die vaart hebben we besloten om zelf een bouwgroep te vormen.

Hoelang bouwen jullie al mee met de Gondelvaart?

We zijn in 2001 als jeugdboot begonnen en sindsdien zijn we er ieder jaar bij geweest. Inmiddels zijn we dus toe aan boot 18.

Wat is jullie mooiste boot tot nu toe?

Binnen de groep blijven de meningen hierover verdeeld, maar Thunderbirds (2008), Sjakie en de Chocoladefabriek (2009), Toy story (2012), Peter Pan (2013) en Up (2015) zullen we allemaal in de top 5 hebben.

Wat is jullie beste en mooiste herinnering aan de Gondelvaart?

Daar hoeven we lang niet over na te denken, dat zijn ALLE Gondelvaarten.

Hoe komen jullie ieder jaar weer op een idee?

Dat wordt ieder jaar weer lastiger. We hebben inmiddels een lijstje met onderwerpen die er afgelopen jaren geroepen zijn en na een aantal biertjes wordt er vaak een knoop doorgehakt.

Hoelang doen jullie erover om een boot te bouwen?

We beginnen meestal begin mei en bouwen over het algemeen 2 avonden in de week. De laatste weken is het vaak even aanpoten en werken we wanneer het kan aan de boot.

Hoe komen jullie aan de materialen?

We scharrelen letterlijk wat af en hebben gelukkig enkele sponsoren die materialen ter beschikking stellen. Verder is het gondelvaart ‘landje’ een goede steun. Daarnaast leggen we allemaal wat in en kunnen we ook bij bouwmarkten eea halen. Voor extra inkomsten hebben we ook wel enkele jaren decorstukken kunnen verkopen.