Het is een doordeweekse dag, enige kou waait langs de dikke jassen met een zon die probeert door te breken. Kinderen spelen op het schoolplein, ja het is zover! Vandaag is er een spreekbeurt over de Gondelvaartvereniging Koedijk! 

Eind 2018 is daar het 1e contact. Justin, leerling van de Zandloper in groep 8, wilt zijn spreekbeurt houden over de Gondelvaartvereniging Koedijk en daar kunnen wij alleen maar trots op zijn! De uitnodiging wordt van harte aangenomen. Daarna is het tijd voor de voorbereiding. Hij vraagt veel, zoekt informatie op en treft verder de nodige voorbereidingen. Attributen zijn meegenomen naar school en de PowerPoint is naar zijn meester gemaild.

 

Op het schoolplein ontvangt hij de voorzitter en neemt hem mee naar zijn klas. Trots laat hij de trofeeën zien. Hij is namelijk ook botenbouwer en heeft met de Handige Harries toch aardig wat prijzen in de wacht mogen slepen. Daar gaat de bel, tijd voor de kinderen om naar binnen te gaan.

Zij gaan allemaal zitten, kijken rond en smoezen met elkaar. Justin wordt succes gewenst namens zijn klasgenoten en hij trapt af met het laten zien van een film over de Gondelvaart. De blikken staan recht op het scherm gevolgd met een hard gelach want daar kwam een bekende voorbij! Daarna begint hij te spreken, hoe is het allemaal ontstaan. Een prachtig verhaal waarna hij doorgaat over de Gondelvaart Koedijk. Natuurlijk is de zaterdagavond de grote avond, maar daarvoor en erna zijn er tal van activiteiten. Hij vervolgt van de officiële opening en benadrukt dat iedereen mee kan doen en erbij kan zijn!

Na een prachtige introductie mag de voorzitter vertellen wat zij doen. Hij verteld over het bestuur en laat hen de voorzittershamer zien. De ogen staan open wanneer er een rekwisiet van 40 jaar oud zichtbaar wordt! Dan is het woord weer aan Justin die het direct overneemt en verteld over de wijze waarop de boten gebouwd worden. Dan is het de klas duidelijk dat er in de 40 jaar behoorlijk veel veranderd is. De tijd vliegt en de spreekbeurt is klaar, tijd voor de vragen! 

De vragen zijn bijzonder en zeer onverwacht. De wijze waarop de jeugd het ziet, vraagt en interesse toont is prachtig! Na de beantwoording van de vragen is zijn spreekbeurt klaar, een compliment waardig!

Wij zijn trots dat wij vanuit de Gondelvaartvereniging Koedijk hierbij mochten zijn. Zij bevestigen dat het leeft en er interesse is. Zij zijn onze toekomst!

Heeft uw zoon/dochter ook het idee om een spreekbeurt te willen houden over de Gondelvaartvereniging Koedijk? Neemt u dan gerust contact met ons op! Wij willen hierin graag ondersteunen. U kunt dit kenbaar maken door te mailen naar voorzitter@gondelvaartkoedijk.nl