Bouwgroep Superboeruh; altijd enthousiast om weer iets moois te laten zien aan het publiek. Een aantal thema’s van de afgelopen jaren zijn “‘t Schaep met de 5 pooten” en “Michael Jackson”. 


Interview met het hele team ( 3 augustus 2013 )

Wie zijn jullie?

Jan Bijpost jr., Simone de Zeeuw, Marcel Wever, Jeanette Hoekstra, Jorien Bolt, Sjoerd Damen, Joeri Gurowitsch, Nanco Hagtingius, Zdena Gurowitsch, Sonja Nijholt, Lonneke Pieterse, Casper Schoo, Joyce Hulsbergen, Vincent Beukers, Sander Beukers, Lucky La, Dennis Joosten, Jerry Stam, Rosalie Meijering, Ilse Sombroek, Daisy de Keijzer, Peter Overtoom, Anne Meijering

Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?

We zijn als jeugdboot begonnen en woonden allemaal op de noord. We zijn zo goede vrienden geworden en dachten, ‘laten we eens een boot bouwen’.

Hoelang bouwen jullie al mee met de Gondelvaart?

Eerste jaar weer (red. 2013), nadat we 3 jaar niet hebben gebouwd. Daarvoor sinds 1999.

Wat is jullie mooiste boot tot nu toe?

Meerdere. “Welkom in nl”, “‘t Schaep met de 5 pooten” en “Micheal Jackson”.

Wat is jullie beste en mooiste herinnering aan de Gondelvaart?

Zondagavond, botenbouwersbal, dan is het altijd een te gek feest waar iedereen helemaal los gaat. Nog een mooie herinnering was toen we bij Maalderij Bos bouwden, daar hadden we echt een paradijs voor ons. Een hele schuur als zithoek, 6 dagen in de week zaten we daar gezellig met z’n allen en automatisch bouwde je dan een beetje mee.

Hoe komen jullie ieder jaar weer op een idee?

Zdena gaat er de laatste jaren een beetje over, die heeft al snel een spel in haar hoofd. Media-hypes spelen ook mee. Iedereen verzint wat en degene die het meest enthousiast is over een idee wint meestal, of het idee wat al erg goed is uitgewerkt.

Hoelang doen jullie erover om een boot te bouwen?

Sinds de bouwschuur weg is niet zo lang meer, alleen avonden die nodig zijn om de schotten mooi te krijgen en de choreografie in de studeren.

Hoe komen jullie aan de materialen?

Sponsoren, veel bedrijfjes die fan zijn van de Gondelvaart gaven ons korting of sponsorde zelfs het gehele bedrag. En zelf bijleggen; iedereen stopt wat in de pot en met zo’n grote groep kom je dan al een heel eind.

Bedankt voor het interview.