Het is officieel, de vaarroute van de Gondelvaart zal vanaf dit jaar worden omgedraaid! Dit betekent dat de gondels vanaf het Noordeinde vertrekken, de noordzijde van Koedijk.

Er is de afgelopen maanden een goede dialoog geweest met de botenbouwers en de slepers. Na enkele jaren de route vanaf het zuideinde te hebben gehad, op het laatste jaar na, is er uitvoerig overleg geweest. Uit het overleg is er geconcludeerd dat er vaak een zuidwester wind waait en de stroming van zuid naar noord gaat. Deze ingrediënten zijn voor slepers perfect om tegen deze in te varen, dan komen wij al snel uit om van noord naar zuid te varen.

De botenbouwers hebben hun stem laten horen en ook zij willen graag terug van noord naar zuid. Zowel technisch als de veiligheid de wind vooraf te hebben, is er na meerdere goede gesprekken de beslissing gemaakt om de route in ere te herstellen. Zij zijn direct ingelicht daar zij de gondel in de juiste vaarrichting moeten bouwen. Met het draaien van de route en de verhoogde aankleding van de dijk, zien wij uit naar een verhoging van de sfeer voor de komende Gondelvaart!

Komt u ook naar ons evenement en heeft u een jong gezin? Geen enkel probleem! Dan willen wij u graag een tip geven om de Gondelvaart vanaf de Noordzijde te bekijken. Zo zien uw kinderen de Gondels snel en heeft u geen wachttijd. Natuurlijk bent u ook allemaal op het zuidelijke gedeelte van harte welkom, hou dan wel alstublieft rekening dat de gondels later voorbij varen!

Wij zien uit naar wederom een prachtig evenement en heten u dan van harte welkom,

Met vriendelijke groet,

Bestuur Gondelvaart Koedijk