Loading...

Vaarvolgorde

Vaarvolgorde 2018-02-27T15:33:01+00:00

1  Aurora – De Ouverture

Dé gezelligste harmonie van Koedijk zorgt voor live gespeelde, swingende muziek op de Gondelvaart door laaiend enthousiaste muzikanten. Het is weer een feestje! Elke vrijdagavond wordt er fanatiek gerepeteerd in De Rietschoot onder de muzikale leiding van Simon Boerke om alle muzieknoten onder de knie en in het instrument te krijgen.

Nieuwe muzikanten van alle leeftijden zijn altijd van harte welkom. Kom eens langs in De Rietschoot!

2  Bewonersvereniging de Rietschoot – De zoete nachtmerrie

Een klein meisje valt in slaap en wordt door een goede fee meegenomen in een prachtige droomwereld met dansende snoepjes en een groot kasteel. Maar dan … opeens verandert alles. De snoepjes worden boze groente en het mooie grote kasteel verandert in een griezelig spookkasteel. Dan komt er een enge griezelige prinses te voorschijn.

Gelukkig komt dan de goede fee weer en jaagt de boze droom weer weg.

3  Hans Bloothoofd CS – De waterval

De meeste watervallen zijn het resultaat van het uitslijpen van een rivierbedding gedurende vele jaren. Meestal is de ondergrond een behoorlijk harde steensoort met daaronder een zachtere steensoort. Het over de rand stortende water zal de zachtere onderlaag onder de harde bovenlaag wegslijpen. De harde bovenlaag zal veel langzamer afbreken.

Daardoor ontstaat vaak een spectaculair gezicht van een gordijn van vallende water, soms wel meer dan honderd meter breed.

4  Ratjetoe – The Lion King

U heeft het verhaal misschien al voorbij zien komen in Scheveningen, maar 19 augustus brengen wij dit verhaal naar Koedijk. U zult bepaalde elementen terug te zien uit de film en musical. De geboorte van Simba komt voorbij, de dood van Mufusa, de ontmoeting met Timon en Pumba en natuurlijk Scar.

Hakuna Matata!

5  Ruud Slikker CS – Formule 1

De formule 1 doet dit jaar de Gondelvaart van Koedijk aan. Een van de populairste raceauto’s van dit moment is te bewonderen op onze boot. Ook zal er een vroege voorloper van de huidige raceauto aanwezig zijn.

Wij wensen u veel kijk plezier.

6 Scheepsschapen – Zorro

Zorro, de gemaskerde held uit Californië bezoekt Koedijk. Samen met zijn trouwe Tornado staat hij op tegen onrecht en strijdt hij tegen de onderdrukking van zijn volk. Generaal Garcia maakt jacht op hem. Tijdens een feest ontmoet hij de beeldschone en sterke vrouw Louisa.

Volgt u Zorro in zijn strijd tegen het kwaad?

7 Sponsorboot – Zo bedanken wij onze sponsors

De paaldanseressen van Elisa Jo zullen dit jaar de sponsoren extra in het zonnetje zetten.

8  B®ouwgroep – Het wilde westen

De B(r)ouwgroep neemt jullie mee naar het begin van de 19e eeuw. Het wilde westen, wat tegenwoordig nog vaak wordt geschetst als een land vol cowboys, goudzoekers, schurken en ontdekkingsreizigers. Het wilde westen is een dankbare bron voor films en boeken waarin fictieve of werkelijk bestaande personen een rol spelen.

Ga met ons mee terug in de tijd en beleef het spannende leven van de cowboys en schurken op onze gondel.

9  De handige Harries – Sjakie en de chocoladefabriek (Jeugdboot)

Geïnspireerd door de film ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ naar het boek van Roald Dahl zijn wij gaan knutselen met gezelligheid en klieren, maar ondertussen natuurlijk wel werken. Willy Wonka was een vreemde man, maar hij maakte de beste chocolade van de wereld. Het vreemde was dat niemand zag wie er voor hem werkte. Er kwam niemand uit de fabriek of ging er in. Op de een dag maakte hij bekent dat er 5 gouden kaarten zoek waren in een chocoladereep. De kinderen die een gouden kaart hadden mochten een dagje naar binnen in de fabriek. Sjakie die won aan het einde van dag de fabriek. Wat niemand wist, was dat Willy Wonka op zoek was naar een opvolger. En dat werd Sjakie!

En zo ontstond de naam Sjakie en chocoladefabriek.

10  Goed zat – De Smurfen

Hey kom naar Smurfenland, welkom allemaal! Ja, kom naar Smurfenland, een land van pracht en praal. Goed zat is dit jaar diep het woud ingegaan om de uitvinding van knutselsmurf te bekijken. Hij heeft een smurfbeienbrouwerij gebouwd om drankjes te maken voor het gondelsmurffeest. Op de berg woont de gemene Gargamel met zijn trouwe kat. Zij brouwen een gevaarlijk drankje om de smurfen in goud te veranderen om zo de rijkste tovenaar van het universum te worden.

Zoals gewoonlijk organiseert brilsmurf het feest…………. maar waar is brillie toch? Zit hij wel op de boot?

11  De goud gele rakkers – Oktoberfest

Onze bouwgroep heet de goudgele rakkers. Wij zijn de bouwgroep met 13 jongens en bouwen dit jaar voor de eerste keer mee aan de Gondelvaart.

Ons thema voor dit jaar is ‘Oktoberfest’

12  Loeiende koeien – Belle en het Beest

Dames en heren, jongens en meisjes, het is met grote trots en met zeer veel plezier, dat wij u mogen verwelkomen. En nu, kom er bij, kom er bij en zet uw zorgen maar op zij. Ga er lekker voor zitten want ook dit jaar zijn de Loeiende Koeien er weer bij. Dit jaar bieden wij u, met groot genoegen aan, Belle en het Beest. Niet alleen laten wij u verrassen, maar het is ook Belle die met haar komst de betoverde kasteelbewoners verrast. Van origine zijn het bedienden maar door de betovering was het allemaal ineens voorbij. Met de komst van deze mooie Belle, zijn zij zeer verrast. Ze staan te springen en te zingen, maar….

Is het Beest wel blij met de komst van deze gast?

13  Eindboot – Bedankt en tot ziens!

In vorige eeuwen, tot ongeveer 1900, vervoerden schippers met kleine zeilende vrachtschepen de producten uit West-Friesland naar de steden. Met deze reconstructie van een “damschuit” laat museum broekerveiling een belangrijke schakel in het vervoer van de tuinbouwproducten herleven.

Zo wordt zichtbaar gemaakt dat de damschuit een belangrijke plaats in de historie inneemt.