1            Aurora                               De Ouverture

Dé gezelligste harmonie van Koedijk zorgt voor live gespeelde, swingende muziek op de Gondelvaart door laaiend enthousiaste muzikanten, deze keer van zowel het brug- als het grootorkest. We hebben er zin in en dat is te horen!
Elke vrijdagavond wordt er fanatiek gerepeteerd in De Rietschoot onder de muzikale leiding van Simon Boerke om alle muzieknoten onder de knie en in het instrument te krijgen.

Nieuwe muzikanten van alle leeftijden zijn altijd van harte welkom. Kom eens langs in De Rietschoot op de vrijdagavond. Het Brugorkest oefent van 18.45 uur tot 19.45 uur en het grote orkest van 20.00 uur tot 22.15 uur.

2         Scheepsschapen                 Koedijk, Place to Bee

Dit jaar krijgt u een blik in het leven van de uitstervende bijenpopulatie. Ze werken allemaal hard om hun dood uit te stellen, maar ze kunnen het niet zonder jullie hulp! Knutselbij werkt hard om de bijenhuisjes mooi te houden, Wetenschapsbij probeert om bloemen te maken met extra veel stuifmeel en nectar. Luierbij kan alleen nog maar slapen, Langpootbij zorgt met haar lange poten voor meer bestuiving dan de andere bijen, Piraatbij vecht hard om te overleven, Gothicbij is alleen nog maar verdrietig, Boekenbij leest en leest om een oplossing te vinden… De Koninginnenbij doet haar best om de bijen te ondersteunen en de populatie op orde te houden, maar makkelijk is het niet…

3         Brandweer                            Brandweer Koedijk 80 jaar

In het jaar 1939 is het brandweerkorps van Koedijk opgericht. Sindsdien zijn er een hoop uitrukken geweest in verschillende soorten en maten. Van het redden van een kat uit de boom, het uitrukken voor de bosbranden in Schoorl tot het blussen van een discotheekbrand op Texel. Maar ook dichter bij huis en daarom beter bekend bij onze dorpsgenoten, de uitslaande brand bij Verhoef.

Door de jaren heen zijn er meerdere tankautospuiten geweest en verschillende specialisme op basis waarvan een beroep werd gedaan op het korps van Koedijk. Inmiddels bestaat het korps uit 22 mannen en vrouwen.

Ter ere van het 80-jarig bestaan hebben de leden van brandweer Koedijk een boot gebouwd!

4            Goedzat                                            Dombo

Kom dat zien, kom dat zien !!! Dit mag u niet missen. Op onze kermis is alles te beleven voor jong en oud. Kom kijken naar onze sterke man, laat uw eigen spierballen zien bij de kop van jut. Neem wat zoets voor de kinderen en dan nog maar niet te spreken over onze vliegende olifant !??!!?!?

5         De B(r)ouwgroep                  Sister Act

Wij nemen u vanavond mee naar een klassieker die iedereen kent. Het is ons zelfs gelukt om Whoopi Goldberg naar Koedijk te krijgen. Geniet vanavond van alle swingende gospel klanken die iedereen zo mee kan zingen

Groetjes de B(r)ouwgroep

6            De goudgele rakkers     Après ski

Wij bouwen nu voor het derde jaar een boot.  Voorgaande jaren kwamen de ideeën makkelijk naar voren maar dit jaar hebben we wat opstart problemen gehad, maar opgeven is geen optie! Na het drinken van een biertje kwamen we op het idee om Après-ski te gaan bouwen, een uitdagend maar gezellig onderwerp. Gezelligheid is onze specialiteit en ook dit jaar gaan wij weer een leuke boot neerzetten voor het publiek en om de traditie van het Gondelvaart bouwen voort te zetten!

Met dorstige groet van de Goudgele rakkers!

7             Sponsorboot                                   Zo bedanken wij onze sponsors

Na het succes van vorig jaar, zijn de paaldanseressen van Elisa Jo weer van de partij. Zij zullen onze sponsoren weer extra in het zonnetje zetten. Veel kijkplezier bij deze speciale act.

8          Loeiende Koeien                 Ratatouille

Haal uw neuzen maar op en zorg ervoor dat uw smaakpapillen hun werk kunnen doen, want dit jaar wordt er voor u gekookt. Vanavond bent u echt een avondje uit in ons restaurant. Altijd al benieuwd wie uw chefkok is geweest in het 5 sterren restaurant? Onder het motto ‘iedereen kan koken’ laten wij u zien dat inderdaad iedereen kan koken zolang je maar samenwerkt.

Onze koks zijn echte fijnproevers en gebruiken alleen de allerbeste ingrediënten.

Staat er niets voor u bij op de kaart? Geen zorgen, onze chef maakt voor ieder wat wils. Vraag onze kleine chef dan ook naar de specialiteit van de dag. Wat dat is? Ratatouille!

9         De Handige Harries             Mamma Mia                 (jeugdboot)

Dit jaar nemen De handige Harries jullie mee naar een Grieks eiland waar de alleenstaande zelfstandige vrouw Donna een taverne runt. Sophie, de dochter van Donna, weet niet wie haar vader is, maar is daar wel erg nieuwsgierig naar. Ze vindt een dagboek van haar moeder waarin 3 mogelijke vaders genoemd worden. Achter haar moeders rug om nodigt Sophie de drie mannen uit voor haar bruiloft met Sky, zodat haar vader haar kan weggeven. Dit zorgt voor hilarische, confronterende momenten. Het verhaal wordt ondersteund door alle grote ABBA hits, welke zorgen voor veel herkenning en nostalgie. Muziek en dans zorgen ervoor dat u als publiek nauwelijks stil kunt blijven staan.

10          Dat is bijzaak               Café aan de haven

Het vissers leven op zee is een zwaar beroep. Ook voor het thuisfront is het altijd weer spannend of de visserslieden weer veilig aan wal komen. Wat is er dan mooier om dit te vieren in het café aan de haven, met op de achtergrond het geluid van de zee, de vissersboot en de vuurtoren.
Zing en wals allemaal mee met de zeemansliederen.

11          R. Slikker CS                        Bestrijding hooibrand anno 1900  

De brandweer is er om branden te blussen. Dat weten we allemaal. Als er vroeger brand was, maakten de mensen een lange rij vanaf een sloot of een vijver naar het huis dat in brand stond. Ze hadden een heleboel emmers. De eerste vulde de emmer en gaf die weer door aan de volgende. Die gaf de emmer water weer door net zo lang totdat de emmer bij het brandende huis was. De laatste in de rij gooide de emmer water leeg op het vuur. Zo ging het blussen natuurlijk niet erg snel.

Jan van der Heyden vond in 1637 de brandslang uit. Dat was een hele verbetering. De slang hing in de sloot. Een pomp pompte water door de slang en zo kwam het water via de slang bij de brand terecht. De brandweer gebruikt nu nog steeds brandslang en pompen om het bluswater er doorheen te pompen.

12          Hans Bloothoofd CS       Queen

Je hoeft niet van de muziek te houden, maar iedereen kan wel een nummer mee zingen.
Sinds de oprichting in 1970 heeft de band vele hits gemaakt. Daarvan laten wij u vanavond een compilatie horen. Het optreden bij Live Aid werd 20 jaar na dato uitgeroepen tot het beste live optreden aller tijden, na vanavond zal dit weer anders zijn.
Vanavond een spectaculair optreden van “Freddy Mercury, Brian May, Roger Taylor en John Deacon” hier in Koedijk.
Veel plezier.

13          Eindboot                                          Bedankt en tot ziens!

In vorige eeuwen, tot ongeveer 1900, vervoerden schippers met kleine zeilende vrachtschepen de producten uit West-Friesland naar de steden. Met deze reconstructie van een “damschuit” laat museum Broekerveiling een belangrijke schakel in het vervoer van de tuinbouwproducten herleven. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat de damschuit een belangrijke plaats in de historie inneemt.

Iedereen heel hartelijk bedankt voor het bezoek aan de 56ste Gondelvaart en hopelijk tot volgend jaar op zaterdag 15 augustus 2020!