1            Aurora                              De Ouverture

Dé gezelligste harmonie van Koedijk zorgt voor live gespeelde, swingende muziek op de Gondelvaart door laaiend enthousiaste muzikanten, deze keer van zowel het brug- als het grootorkest. We hebben er zin in en dat is te horen! Elke vrijdagavond wordt er fanatiek gerepeteerd in De Rietschoot onder de muzikale leiding van Simon Boerke om alle muzieknoten onder de knie en in het instrument te krijgen. Nieuwe muzikanten van alle leeftijden zijn altijd van harte welkom. Kom eens langs in De Rietschoot op de vrijdagavond!

2            De handige Harries                      Grease (Jeugdboot)

Dit jaar gaan we 40 jaar terug in de tijd naar het romantische verhaal van Grease ❤. Een film met veel muziek, dans, liefde en gezelligheid. Het begint allemaal op het strand waar Danny en Sandy elkaar ontmoeten en verliefd worden. Wij laten jullie zien hoe de auto van Danny wordt omgetoverd. En tot slot laten wij de kermis scène zien. Waar Sandy en Danny elkaar helemaal vinden en de liefde spat er van af.

M.V.G. De Handige Harries

3            De Goudgele Rakkers   Vrienden van Amstel live

Beste bezoeker,

Wij zijn de Goudgele Rakkers, een grote vriendengroep waarvan iedereen uit Koedijk komt. Dit is ons tweede jaar dat we mee doen aan de Gondelvaart, vorig jaar kwam het idee om mee te doen om te proberen de traditie voort te zetten. Ondanks alle stress in de laatste week is het goed gekomen en was alles het waard! Dus vanzelfsprekend dat we nu weer mee doen. We hebben gemerkt dat een boot met gezelligheid helemaal bij ons past dus na druk overleg met een (Amstel) biertje erbij kwamen we op het idee om dit jaar als onderwerp ‘vrienden van Amstel live’ te nemen. We hopen op een net zo’n groot succes als vorig jaar en hopen hier nog jaren mee door te gaan.

De groeten van: Dave, Joep, Nordin, Gijs, Jesse, Mike, Lee, Jeffrey, Lars, Emiel & Barry.

4            Dat is bijzaak                                Barbie

De geboortedatum van Barbie is 9 maart 1959. Deze 3D-poppen zijn ontworpen door Ruth Handler, een van de oprichters van Mattel. De naam Barbie stamt af van zijn dochter Barbara en de naam van de mannelijke pop Ken, die twee jaar later gestalte kreeg, stamt af van zijn zoon Kenneth. Sindsdien is het snel gegroeid van diverse personages naar huizen, zwembaden en auto’s. Je kunt het zo gek niet bedenken en alles kenmerkt in veelal de kleur roze. Over de hele wereld is Barbie bekend en menig kind zal er met veel plezier mee gespeeld hebben. Wij hopen dat u ook veel plezier aan onze vertolking van Barbie beleefd.

5            De jeugd van tegenwoordig                    Donald Duck (Jeugdboot)

Dit jaar zijn wij gaan wij voor het eerst een boot bouwen. De kinderen van de Zandloper zijn enorm enthousiast en hebben de mogelijkheid gekregen om in de Rietschoot te gaan bouwen. We er voor gekozen om het thema Duck stad te gaan bouwen. De plaats waar de zware jongens het pakhuis van Dagobert Duck proberen te beroven. Ook de stad waar Donald Duck naast zijn boze buurman Bolderbast woont als dit maar goed gaat. We nodigen u uit voor een geweldig Disney Feest waarbij alle figuren langs zullen komen.

Groeten van de jeugd van tegenwoordig

6            Ruud Slikker CS              Portretschilderkunst in de Gouden Eeuw

De portretschilders uit de Gouden Eeuw hebben een buitengewone prestatie geleverd. De kwaliteit, de verscheidenheid en het realisme van hun schilderijen zijn opmerkelijk te noemen. De verscheidenheid aan portretten was groot: o.a. individuele portretten. Van de grote rijkdom kan in kort bestek helaas maar een klein gedeelte worden getoond.

7            Sponsorboot                                 Zo bedanken wij onze sponsors

De paaldanseressen van Elisa Jo zullen dit jaar de sponsoren extra in het zonnetje zetten. Veel kijkplezier bij deze speciale act.

8            De Dijkkies                                    JOL (Jeugdboot)

De Dijkkies, een nieuwe jeugdgroep, hoe mooi! Bijna allemaal dijkbewoners of anders wel geboren en getogen Koedijkertjes. We zijn vrienden en/of familie in de leeftijd van 8 tot 15 jaar! Na een presentatie van leuke ideeën, kozen we allemaal hetzelfde onderwerp. Want waar beleven we al jaren ook enorm veel plezier aan met elkaar in de zomer? Juist ja, timmerdorp Jol Koedijk!!! Ieder jaar kijken we uit naar de spectaculaire opening, dan hout slepen en er op los timmeren. Met hulp van enthousiaste begeleiders ontstaan de mooiste hutten. Met als hoogtepunt…… de laatste avond; het grote kampvuur. We hopen dat u net zo geniet van dit timmerdorp vanavond als wij ieder jaar doen.

9            Loeiende Koeien                          Jungle Book

Als je van beren leren kan, van slimme beren leren kan, dan is dat wat je echt moet zien! Want overleven in de jungle? Daar weet Baloe de beer alles van. Deze vrolijke beer met een hart van goud leert Mowgli hoe hij zich altijd beregoed kan voelen. Maar het gevaar loert overal en je wordt altijd in de gaten gehouden door de sluwe slang Ka. Net zo sluw is de swingende en dansende orang-oetang Apenkoning Louie. Dans en zing met hem mee en hij is je beste vriend. Maar of de tijger Shere Khan zo blij is met alle muziek en drukte?

Beleef het verhaal met ons mee en zie of Mowgli zal slagen om te overleven in de jungle op de boot van bouwgroep de Loeiende Koeien.

10          Hans Bloothoofd CS      Heel Holland Brouwt

Ons leek een logisch vervolg op het veel bekeken programma ‘Heel Holland Bakt’, “HEEL HOLLAND BROUWT”. Vanavond in de finale zullen de overgebleven hobbybrouwers tegen elkaar strijden om de beste brouwer van Holland te worden. De finale wordt gepresenteerd door de razend populaire Martine Vijl, samen met haar dolkomische collega Andre van Pluim. De drie-koppige jury bestaat uit kastelein Lange Dirk, culinair publicist Jannus van Dam en meesterproever Holle Bolle Hans. In de tuin van een oude abdij zullen de vijf kandidaten strijden met verschillende ingrediënten en tegen de klok. Wie wint vanavond de finale van ‘Heel Holland Brouwt’ 2018: Kruidige Karel, Mousserende Mouse, Jolige Jurgen, Tierende Tim of Knallende Cees?

Kijk met ons mee naar deze sidderende finale. Veel plezier!

Proost! Hans Bloothoofd C.s.

11          Goed zat                                        Shrek

De slechte heerser van Duloc (de kleine Lord Farquaad) heeft alle sprookjesfiguren uit zijn land verbannen. De figuren, inclusief een praatgrage ezel, vluchten naar het moerasland van de oger Shrek, die erg op z’n privacy gesteld is. Farquaad maakt een deal met Shrek: als hij de mooie prinses Fiona redt uit een kasteel dat bewaakt wordt door een draak, krijgt Shrek z’n land terug.

12          Scheepsschapen                           Harry Potter

Stap op de Zweinsteinexpres en reis mee naar de magische wereld van Harry Potter. Als baby heeft Harry zijn ouders verloren bij een vreemd ongeluk en is opgegroeid bij zijn gemene oom en tante. Op zijn elfde verjaardag ontdekt dat hij een tovenaar is, net als zijn ouders. Harry mag naar Zweinstein, de tovenaarsschool van Professor Perkamentus. Zweinstein wordt bewaakt door de Beukwilg die indringers afschrikt met zijn gevaarlijke takken. Op die school zijn vier afdelingen waar de leerlingen ingedeeld worden door de magische sorteerhoed. Ravenklauw: de slimmen, Huffelpuf: de zorgzamen, Griffoendor: de dapperen en Zwadderig: de sluwen. Harry blijkt te horen bij Griffoendor. Maar Harry leert op die school meer dan alleen toveren en drankjes brouwen. Hij leert onder andere dat een kwade tovenaar, Voldemort, zijn ouders heeft gedood en Harry en de rest van de tovenaarswereld, die zich niet bij Voldemort aan wil sluiten, nu ook wilt vermoorden. Harry gaat de strijd aan! Hij vecht tegen Voldemort en de Dementors, bewakers van de tovenaarsgevangenis. Maar ondertussen gaat school natuurlijk gewoon door…

13          B®ouwgroep                                 China Town

55 jaar gondelvaart, zolang bouwen wij nog niet. Onze groep doet dit jaar wel al voor de 31e keer mee, in 1988 zijn een deel van ons begonnen met bouwen. 1988 was het Chinese jaar van de draak, om hier een eerbetoon aan te brengen nemen wij u vanavond mee naar een klein stukje oud China.

Veel kijkplezier “De B(r)ouwgroep”

14          Eindboot                                        Bedankt en tot ziens!

In vorige eeuwen, tot ongeveer 1900, vervoerden schippers met kleine zeilende vrachtschepen de producten uit West-Friesland naar de steden. Met deze reconstructie van een “damschuit” laat museum Broekerveiling een belangrijke schakel in het vervoer van de tuinbouwproducten herleven. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat de damschuit een belangrijke plaats in de historie inneemt.

Iedereen heel hartelijk bedankt voor het bezoek aan de 55ste Gondelvaart en hopelijk tot volgend jaar, zaterdag 17 augustus 2019!